Zbuloni mundësi investimi në SHQIPËRI

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve, (AIDA) është themeluar dhe funksionon në bazë të ligjit nr. 10303, datë 15.07.2010, “Për themelimin dhe organizimin e Agjencisë Shqiptare të Zhvillimit të Investimeve”.

Fokusi i agjencisë është të rrisë konkurrueshmërinë e sektorit privat, forcimin e potencialit eksportues të vendit, promovimin dhe mbështetjen e investimeve të huaja direkte në Shqipëri, si edhe promovimin e potencialit turistik të vendit.

0 +
Projekte të miratuara
0 MLD€
Vlera e investimeve
0 %
Aktiviteti Turizmit
0 +
Numri i të punësuarve

Histori Suksesi

Njihuni me Historitë e suksesit të projekteve të asistuara nga Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA), duke nisur që nga faza e aplikimit e deri pas zbatimit të projektit.

Sektorët Strategjikë

Turizmi Manifakturë Energjia Bujqësia TEDA ICT dhe BPO

Udhëtimi dhe turizmi

Udhëtimi dhe turizmi është një ndër sektorët më të rëndësishëm dhe me një peshë të madhe për ekonominë shqiptare, si në terma monetarë ashtu edhe në ato të punësimit, por edhe për parashikimet e tij pozitive të rritjes së mëtejshme.

226 100 +

Vende të reja pune

Mbi 321.3 miliardë lekë

kontribut të drejtpërdrejtë

Sektori i prodhimit

Shqipëria ka një sektor të fortë dhe të gjallë të prodhimit, i cili drejtohet nga ndërmarrje mjaft të suksesshme në industrinë e tekstilit dhe këpucëve.

38% rritje

nga viti 2021 në 2022.

Burimet të rinovueshme të energjisë

Shqipëria ka një pozitë shumë të favorshme gjeografike, mes rrugëve më të shkurtra që kalojnë nga Mesdheu perëndimor për në Ballkan e Azinë e Vogël

Rritje prej 13.1 pp

Në konsumin bruto të energjisë finale

Planifikimi i energjisë

Planifikimi i energjisë bazohet në kosto më të vogël dhe inkurajimin e investimeve private dhe publike-private

Bujqësia “Made in Albania”

Bujqësia është një nga sektorët më dominues të ekonomisë me një potencial të lartë zhvillimi, duke përbërë burimin kryesor të të ardhurave dhe punësimit

16.8%

është Kontributi i sektorit të Bujqësisë në PBB

34%

Të punësuar nga ky sektor

Zhvilluesit dhe investitorët

Qeveria e Shqipërisë kërkon zhvilluesit dhe investitorët të krijojnë TEDA të klasit botëror në zonat tokësore në Spitallë, Koplik dhe Kashar.

ICT dhe BPO

Potenciali i Shqipërisë si një nga destinacionet më të preferuara për shërbimet ICT-BPO doli në dritë në vitin 2000 si një treg i zhvilluar dhe fuqi rajonale në Ballkan.

35,000

Të punësuar në sektorin ICTTIK-BPO në Shqipëri

5%

Tatimi mbi fitimin në prodhimin dhe zhvillimin e software është

Albania Smart MAP

Zbulo Shqipërinë dhe njihu me projektet dhe potencialin e saj të investimeve.

Shqipëria

Image Description

Projekte të miratuara

Image Description

Vlerat e investimeve

Image Description

Numri i të punësuarve

Image Description

Aktivitetet ekonomike

Qarku Berat

Image Description

Projekte të miratuara

Image Description

Vlerat e investimeve

Image Description

Numri i të punësuarve

Image Description

Aktivitetet ekonomike

Qarku Lezhë

Image Description

Projekte të miratuara

Image Description

Vlerat e investimeve

Image Description

Numri i të punësuarve

Image Description

Aktivitetet ekonomike

Qarku Fier

Image Description

Projekte të miratuara

Image Description

Vlerat e investimeve

Image Description

Numri i të punësuarve

Image Description

Aktivitetet ekonomike

Industri Automotive

Fabrikë për prodhimin e sistemeve dhe pjesëve elektrike për automobile me vendndodhje në Bazon e Tubave, Fier. Ky projekt është i realizuar.

Vlera e investimit: 6 459 000 €

Numri i të punësuarve: 1 850

Sektori: Industri Automotive

Bujqësi

Fermë Bujqësore me vendndodhje në Krutje, Lushnjë. Ky projekt është i realizuar.

Vlera e investimit: 5 832 000 €

Numri i të punësuarve: 120

Sektori: Bujqësi

Bujqësi

Planatacion shege, avokado, finger lime me vendndodhe në Divjakë. Statusi i realizimit të projektit është në proces me një realizim aktual prej 40%.

Vlera e investimit: 6 627 000 €

Numri i të punësuarve: 115

Sektori: Bujqësi

Qarku Shkodër

Image Description

Projekte të miratuara

Image Description

Vlerat e investimeve

Image Description

Numri i të punësuarve

Image Description

Aktivitetet ekonomike

Turizem

Një hotel modern, si dhe një fabrikë e re e ambalazhimit të ujit të pijshëm në shishe, me vendndodhje në Fshatin Lajthizë, Fushë – Arrëz. Statusi i realizimit të projektit është në proces me një realizim aktual prej 30%.

Vlera e investimit: 20 000 000 €

Numri i të punësuarve: 200

Sektori: Turizëm

Qarku Vlorë

Image Description

Projekte të miratuara

Image Description

Vlerat e investimeve

Image Description

Numri i të punësuarve

Image Description

Aktivitetet ekonomike

Turizem

Kompleks turistik me 1 hotel me kapacitet 100 dhoma, me 188 vila dhe 136 apartamente, me vendndodhje në Palasë. Ky projekt është i realizuar.

Vlera e investimit: 52 500 000 €

Numri i të punësuarve: 250

Sektori: Turizëm

Turizem

Kompleks Turistik me hoteleri dhe fshat turistik e ambiente shërbimi, me vendndodhje në Palasë. Statusi i realizimit të projektit është në proces me një realizim aktual prej 20%.

Vlera e investimit:  32 500 000 €

Numri i të punësuarve: 200

Sektori: Turizëm

Turizem

Kompleks Turistik me hotel me 5 yje me kapacitet prej 210 njësi, hotel me 4 yje me kapacitet 210 njësi dhe 63 vila të llojeve të ndryshme, si edhe shërbime të tjera, me vendndodhje në Ksamil.

Vlera e investimit: 78 000 000 €

Numri i të punësuarve: 263

Sektori: Turizëm

Turizem

Resort Turistik, me vendndodhje në Dhërmi.

Vlera e investimit: 6 800 000 €

Numri i të punësuarve: 81

Sektori: Turizëm

Turizem

Resort Turistik me një hotel me kapacitet me 60 dhoma dhe me 60 vila të tipologjive të ndryshme, me vendndodhje në Jalë. Statusi i realizimit të projektit është në proces me një realizim aktual prej 30%.

Vlera e investimit: 67 000 000 €

Numri i të punësuarve: 620

Sektori: Turizëm

Turizem

Hotel me 4 yje në Kompleksin turistik “Thymus”, me vendndodhje në Dhërmi.

Vlera e investimit: 5 500 000 €

Numri i të punësuarve: 90

Sektori: Turizëm

Turizem

Investim kompleks i përbërë nga 3 hotele dhe vila rezidenciale, me vendndodhje në fshatin Gajtanitika dhe Perivolo, Himarë. Statusi i realizimit të projektit është në proces me një realizim aktual prej 30%.

Vlera e investimit: 56 910 000 €

Numri i të punësuarve: 150

Sektori: Turizëm

Turizem

Projekt i integruar i cili konsiston në zhvillimin e një infrastrukture koncensionare portuale turistike si dhe zhvillimin e njësive akomoduese, hoteleri e shërbime të standardizuara të zonës në kufi me infrastrukturën portuale, me vendndodhje në Vlorë.

Vlera e investimit: 105 000 000 €

Numri i të punësuarve: 1 000

Sektori: Turizëm

Turizem

Projekti përfshin ndërtimin e 5 hoteleve me nga 100 dhoma secili, vila individuale elitë, apartamente, pishina, restorante, bar-kafe, qendër shëndetësore, palestër dhe një park publik.

Vlera e investimit: 60 800 000 €

Numri i të punësuarve: 720

Sektori: Turizëm

Turizem

Projekti parashikon ndërtimin e një resorti, që do të ketë në përbërje 1 hotel dhe struktura akomoduese me rreth 33 njësi të ndara me kapacitet total që variojnë nga 83-100 shtretër, restorant, bar, pishinë e jashtme dhe të tjera, me vendndodhje në Sarandë. Statusi i realizimit të projektit është në proces me një realizim aktual prej 20%.

Vlera e investimit: 28 000 000 €

Numri i të punësuarve: 180

Sektori: Turizëm

Turizem

Ndërtimi i një resorti, që do të ketë në përbërje një hotel dhe struktura akomoduese me kapacitet total prej 150 njësi, restorante, bare, SPA dhe të tjera, me vendndodhje në Sarandë. Statusi i realizimit të projektit është në proces me një realizim aktual prej 20%.

Vlera e investimit: 10 000 000 €

Numri i të punësuarve: 100

Sektori: Turizëm

Qarku Gjirokastër

Image Description

Projekte të miratuara

Image Description

Vlerat e investimeve

Image Description

Numri i të punësuarve

Image Description

Aktivitetet ekonomike

Agroturizëm

Hotel me 62 dhoma si edhe një sërë mjedisesh të tjera çlodhëse, rekreative e bujqësore, me vendndodhje në Tepelenë. Statusi i realizimit të projektit është në proces me një realizim aktual prej 30%.

Vlera e investimit: 5 475 335 €

Numri i të punësuarve: 85

Sektori: Agroturizëm

Qarku Elbasan

Image Description

Projekte të miratuara

Image Description

Vlerat e investimeve

Image Description

Numri i të punësuarve

Image Description

Aktivitetet ekonomike

Qarku Kukës

Image Description

Projekte të miratuara

Image Description

Vlerat e investimeve

Image Description

Numri i të punësuarve

Image Description

Aktivitetet ekonomike

Energji

Projekti konsisiton në një Park me erë dhe Park fotovoltaik, në zonën e Tropojës. Akoma nuk ka nisur zbatimi I tij.

Vlera e investimit: 1 200 000 000 €

Numri i të punësuarve:

Sektori: Energji

Qarku Dibër

Image Description

Projekte të miratuara

Image Description

Vlerat e investimeve

Image Description

Numri i të punësuarve

Image Description

Aktivitetet ekonomike

Qarku Durrës

Image Description

Projekte të miratuara

Image Description

Vlerat e investimeve

Image Description

Numri i të punësuarve

Image Description

Aktivitetet ekonomike

Turizem

Kompleks turistik me vila dhe apartamente, vendosur në Hamallaj, Durrës. Ky projekt është i realizuar.

Vlera e investimit:  26 000 000 €

Numri i të punësuarve: 250

Sektori: Turizëm

Turizem

Kompleks Turistik me hoteleri me 5 yje, me kapacitet prej 500 dhoma, si edhe dhe me fshat turistik e ambjente shërbimi, në Gjirin e Lalzit, Durrës. Ky projekt është i realizuar.

Vlera e investimit:  88 000 000 €

Numri i të punësuarve: 250

Sektori: Turizëm

Turizem

Projekt i integruar me port turistik dhe struktura akomoduese elitare, rezidenca me standard të lartë dhe shërbime në funksion të tyre.

Vlera e investimit:  2 000 000 000 €

Numri i të punësuarve: 12 000

Sektori: Turizëm-Infrastrukturë

Turizem

Kompleks turistik me hotel me 5 yje me kapacitet prej 250 dhoma, me 500 apartamente dhe vila.

Vlera e investimit:  216 000 000 €

Numri i të punësuarve: 252

Sektori: Turizëm

Qarku Tiranë

Image Description

Projekte të miratuara

Image Description

Vlerat e investimeve

Image Description

Numri i të punësuarve

Image Description

Aktivitetet ekonomike

Turizem

Hotel me 5 yje me 250 dhoma dhe 60 njesi apartamentesh dhe Kazino.

Vlera e investimit:  197 000 000 €

Numri i të punësuarve:

Sektori: Turizëm dhe Kazino

Turizem

Projekti ka në fokus rijetëzimin e ish Kampit të Pionereve, si edhe 12 vileta druri.

Vlera e investimit:  12 000 000 €

Numri i të punësuarve: 84

Sektori: Turizëm

Teknologji

Realizimi i një Zone të Teknologjisë dhe Zhvillimit Ekonomik me qëllim tërheqjen e investimeve të huaja dhe teknologjive të reja dhe teknologjive të informacionit, hapjen e vendeve të reja të punës, nxitjen e zhvillimit ekonomik të qytetit të Tiranës duke përfshirë industri që përmbushin standarde ndërkombëtare me produktivitet të lartë.

Vlera e investimit: 62 000 000 €

Numri i të punësuarve: 6 000

Sektori: Zonë e Teknologjisë dhe Zhvillimit Ekonomik

Qarku Korçë

Image Description

Projekte të miratuara

Image Description

Vlerat e investimeve

Image Description

Numri i të punësuarve

Image Description

Aktivitetet ekonomike

Bujqësi

Fermë me luleshtrydhe dhe mollë me vendndodhje në Maliq.

Vlera e investimit:  3 125 538 €

Numri i të punësuarve: 180

Sektori: Bujqësi

Turizem

Hotel me 5 yje me 94 dhoma, me vendndodhje në Korçë.

Vlera e investimit:  18 000 000 €

Numri i të punësuarve:

Sektori: Turizëm

Vlorë
1
Himarë
6
2
Sarandë
2
Tepelenë
1
Fier
1
Lushnje
1
Divjakë
1
Durrës
2
2
Tiranë
3
Fushë Arrez
1
Tropojë
1
Korçë
1
Maliq
1
Qarku Dibër Qarku Kukës Qarku Korçë Qarku Elbasan Qarku Gjirokastër Qarku Vlorë Qarku Shkodër Qarku Fier Qarku Tiranë Qarku Durrës Qarku Lezhë Qarku Berat

Social Media

Play Video