CEFTA lehtëson eksportin nëpërmjet zbatimit të rregullave kalimtare që nga 1 shkurti

CEFTA lehtëson eksportin nëpërmjet zbatimit të rregullave kalimtare që nga 1 shkurti

 

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA), njofton së nga data 1 shkurt 2023, palët e CEFTA- s do të fillojnë zbatimin e rregullave kalimtare për origjinën preferenciale të mallrave, krahas rregullave të Konventës Pan-Euro-Mesdhetare (PEM).

 

Rregullat e reja do të jenë më fleksibël, duke synuar reduktimin e kostove administrative, thjeshtuar sistemin, thjeshtuar përcaktimin e origjinës së mallrave, të cilat do të lehtësojnë më tej tregtinë në CEFTA dhe me BE-në, si edhe mundësojnë kompanive të bëhen më konkurruese në këto tregje.

 

Për më shumë informacion vizitoni linkun: https://cefta.int/…/cefta-starts-implementing-the…/

BACK TO NEWS